Velkommen til nettverkssamling på det gamle høvdingsetet

Egge 25.-27. okt. 2019.

Foreningen for Norske historiske Festivaler (FNHF) er et nettverk for lag, foreninger og museer som arrangerer historiske festivaler og markeder.

Foreningen legger til rette for nettverksbygging og arrangørsamarbeid, og gir medlemmene mulighet til å bli kjent og ta del i hverandres lærdom og erfaringer. Hvert år i oktober holder vi nettverksseminar og årsmøte med faglig godt påfyll. Vertskapsrollen rulleres blant
medlemsforeningene, som gir anledning til å besøke andre arrangører. Medlemsmassen så langt arbeider med epokene vikingtid og middelalder.
I år er det Egge museum i Steinkjer som er vertskap for seminaret.

Program

Fredag

Kl 15 -17 Ankomst, registrering og kaffe på Tingvold Park hotell.

Kl. 17 Felles avmarsj til Fylkesmannsgården på Egge museum, ca. 800 m.

Kl. 17.30 Presentasjon av festivalene som deltar på konferansen.

Kl 20.00 Middag på det hyggelige brasseriet FAMILLE i Steinkjer sentrum. Vi kan spasere (ca. 2km), eller ordne skyss for de som ønsker det fra Fylkesmannsgården til Famille. Hver og en bestiller det de ønsker, og betaler selv.

Lørdag

Frokost på hotellet.
Kl. 10 Fylkesmannsgården. Velkommen til Steinkjer og Egge museum ved leder ved Egge museum, Ann Kristin Aasgaard Eidissen.

Kl. 10.30 Konstituering av årsmøte FNHF

Kl. 10.45 Bli kjent med Egge museum og Barnas vikingdager. I år endret museet konsept, fra Vikingfestivalen på Egge til et mer spisset om målrettet arrangement – Barnas vikingdager på Egge. Vi forteller om erfaringer vi gjorde oss underveis. Vandring fra Fylkesmannsgården og bort til festivalområdet, ca. 500 m. Kle dere etter været. Kaffe og noe å bite i underveis.

Kl. 13.30 – 14 Lunsj i Fylkesmannsgården.

Kl. 14 Branding av historiske festivaler v/Runa Lunde Strindin fra Midgardsblot.
Midtgardsblot har gjennom sin branding og markedsføring nådd ut til et stort publikum, og vil i innlegget forteller om nøkkelen til sin suksess basert på valg og formidlingsmetoder. Diskusjon og spørsmål.

Kl. 1500 . Pr-strategier. rundbordskonferanse. Ordstyrer: Ole harald Flåten. Diskusjon.

Kl. 15.30-16 Pause, kaffe.

Kl. 16 – 17 Hva er autentisitet? Hvor historisk korrekte må vi være? Hvilke krav og forventninger stiller vi til deltagere/markedsfolk på våre historiske arrangementer? Hvordan påvirker det rekruttering av nye deltagere, og arrangementenes profil utad?
Innledning til diskusjon: Sidsel Yndestad fra Hove vikingmarked og Agder Vikinglag.

Kl. 17 – 18 Hva ønsker vi at FNHF skal være? Hva gir medlemskapet? Har deltagerne på seminaret spesielle ønsker om hva organisasjonen skal arbeide med for framtida?
Diskusjon, ordet fritt. Ordstyrer: Ole Harald Flåten, Leder i FNHF og høvedsmann ved Saga Oseberg og Tønsberg vikingfestival.

Kl. 18 – 20 Pause fram til kl. 20.00

Kl. 20 Gilde og sosialt samvær i Fylkesmannsgården. På menyen står det ekte Innherredssodd. Ta med drikke selv etter behov. Alle stiller i historisk antrekk. Pigen Oleanna Svendsen anno 1919 tar en tidsreise og ønsker gjestene velkommen.

Søndag

Frokost på hotellet, utsjekk.

Kl. 10.30 -11.30 «Nerdete hjørne»: Program kommer.

Kl. 11.40 Årsmøte FNHF 2019. Alle seminardeltagere som ønsker det kan delta på årsmøtet, men kun en person fra hver medlemsorganisasjon har stemmerett.

Kl. 13.00 Lunsj i handa, kjapp skyss til Steinkjer stasjon for de som trenger det. (Kl. 13.28 Tog går sørover til Værnes. Alternativ avreise sørover kl. 15.28, det går barehver annen time på søndager. Tog nordover går kl. 18.01.

Programmet presenteres med forbehold om endringer.

PRAKTISKE DETALJER

PRIS:

Medlemmer i FNHF: En pers i dobbeltrom 2300,- En person i enkeltrom 3000,- Uten overnatting 800,-

Ikke medlemmer: En pers i dobbeltrom 3300,- En person i enkeltrom 4000,-  Uten overnatting 1800,-

Prisen inkluderer overnatting, frokost og lunsj begge dager og middag lørdag kveld. Middag fredag kveld betales av hver enkelt. FNHF sender ut faktura, så dere betaler ikke på hotellet.

Deltager uten overnatting: inkl. seminar og lunsj begge dager samt middag lørdag: 1200,- Deltakere uten overnatting kan også bli med på middag fredag kveld hvis de ønsker det.

PÅMELDING:

Meld deg på her.
Frist 20.10.2019

REISE:

Dere organiserer og betaler selv reise til og fra Steinkjer. Nærmeste flyplass er Trondheim lufthavn Værnes, som ligger ca. 10 mil sør for Steinkjer. Det går tog fra flyplassen hver hele time (kl. ….43) på fredag, og kl. 13.28 og 15.28 på søndag. Det er ca. 1,5 time togtid mellom Steinkjer og Værnes. Tog
nordover på søndag går ikke før kl.18.01.

Gi beskjed ved påmelding om du trenger skyss fra jernbanen til hotellet, og NÅR du ankommer, så ordner vi biltransport. Alternativet er en spasertur på ca. 1,5 km til hotellet.