Barnas vikingdager på Egge

Barnas vikingdager på Egge arrangeres fre-søn i uke 28 hvert annet år, så her har dere innsalgsteksten fra 2019.

Hjemmeside: www.barnasvikingdager.no

Vi klare til å ta dere med tilbake til vikingtida 12.-14. juli på det gamle høvdingsetet Egge gård. Barn og barnefamilier står i fokus når vi revitaliserer Vikingfestivalen og gir den ny profil som Barnas Vikingdager på Egge.

Vi har et vell av opplevelser å tilby, så denne sommerhelga kan både barn og voksne gli inn i historien og vikingtida med en lekende inngang. Det vil vrimle av artige fortellerstunder, teaterinnslag, matopplevelser, lærerike håndverksaktiviteter, gjøgling, vikingspill og tevlinger – både for kropp og hjerne – musikk og lek på vikingers vis. Barske krigere braker sammen med skarpe våpen i kamp. Kanskje barna som besøker oss blir utfordret til å sloss mot dem?

På markedsområdet er det omreisende vikinger fra hele Europa. Mellom telt og boder fyres det bål og lages mat, mens handelsmenn tilbyr sine varer slik som vikingene kunne ha gjort det. Uvante lukter og lyder setter deg i stemning. Flittige mat-treller griller spedgris, ribber høner og baker, mens hester og sauer beiter fredelig like ved markedet. Markedsfolket tilbyr varer som piler, buer og sverd, smykker, kurver, klær, lærarbeid, keramikk, glassperler, gjenstander laget av bein og horn og mange andre unike håndverksprodukter. Flere håndverkere demonstrerer sine teknikker. Det støpes i messing, smies med glødende jern, dreies i tre, brennes keramikk og hogges i kleberstein. Det spinnes garn, veves vakre band og farges garn. Kanskje har dere lyst til å prøve selv? Kanskje arkeologiskolen «Spør og grav» frister mer, eller kanskje har dere lyst til å spille de eldgamle brettspillene hnefatafl eller sjakk inne i låven? I underlåven kan du utfolde dine kunstneriske ferdigheter i tegneverkstedet RISS.

Bli en ekte viking! En nyhet i år er at barna som besøker oss kan ta et ferdighetsmerke, og bli en ekte viking! Vår store høvding er klar til å legge det praktfulle Eggesverdet på skuldra til de tapre håpefulle når de har vært innom fem spennende poster. Du får med et flott diplom hjem, som bevis og et minne om opplevelsene på Barnas Vikingdager.