Barnas vikingdager på Egge

Datoer: Fredag, lørdag og søndag www.slotsups.com/ mega fortune dreams free spins i uke 28 hvert annet år. Neste gjennomføring blir 16.-18. juli 2021.

Sted: игровой автомат бесплатно без регистрации вулкан удачи официальный Egge Museum, Steinkjer

Arrangør: Egge museum

Hjemmeside: barnasvikingdager.no

Sosiale medier: Facebook: Barnas vikingdager på Egge
Instagram: #eggemuseum #barnasvikingdager

Informasjon
Barnas vikingdager på Egge arrangeres på det mektige høvdingsetet Egge gård i Steinkjer, der historiske personer som Kalv Arnesson, Sigrid Toresdatter og Olve på Egge en gang bodde. Området er en del av Egge museum, og er rikt på gravhauger og fornminner. Egge gård ligger høyt og fritt med flott utsikt mot fjord, fjell og Steinkjer sentrum.

Barnas Vikingdager på Egge er en videreføring av Vikingfestivalen på Egge. Formidling mot barn og barnefamilier står i fokus, men det er også mye å oppleve for den voksne viking.

Festivalområdet vrimler av artige fortellerstunder, teaterinnslag, matopplevelser, lærerike håndverksaktiviteter, gjøgling, vikingspill og tevlinger – både for kropp og hjerne – musikk og lek på vikingers vis. Barske krigere braker sammen med skarpe våpen i kamp, og publikum inviteres på humoristisk vis til å sloss mot dem.

På markedsområdet samles omreisende vikinger fra hele Europa. Mellom telt og boder fyres det bål og lages mat, mens handelsmenn tilbyr sine varer slik som vikingene kunne ha gjort det. Flittige mat-treller griller spedgris og baker, mens hester og sauer beiter fredelig like ved markedet.

Markedsfolket tilbyr varer som piler, buer og sverd, smykker, kurver, klær, lærarbeid, keramikk, glassperler, gjenstander laget av bein og horn og mange andre unike håndverksprodukter. Flere håndverkere demonstrerer sine teknikker. Det støpes i messing, www.slotsups.com/ mega fortune dreams free spins smies med glødende jern, dreies i tre, brennes keramikk og hogges i kleberstein, pinnes og farges garn, og veves vakre band. Arkeologiskole, brettspill og kunstutfoldelse med vikingenes formspråk.

Barna som besøker oss kan også ta et ferdighetsmerke, og «bli en ekte viking». Vår store høvding er klar til å legge det praktfulle Eggesverdet på skuldra til de tapre håpefulle når de har vært innom fem spennende poster. Du får med et flott diplom hjem, som bevis og et minne om opplevelsene på Barnas vikingdager.

Informasjon til de som ønsker å stille som markedsfolk og formidlere finnes HER